ÜLKÜ-YAZ Okuma Kılavuzu -2022- Türk Gençliğine Kitap Önerileri bC5AfA97998Dc SUNUM Sosyal medyada paylaşılan bu liste Lise-Üniversite çağındaki gençler için bir “Okuma Kılavuzu” olması için Türk Ocakları “Kuşlukta…
Etiket: Yazar Okulu
Galip ERDEM: BEŞİKTAŞ NASIL KURTULUR?
BEŞİKTAŞ NASIL KURTULUR? Galip ERDEM Yılbaşı gecesi. Evdeyim ve yalnızım. İş olsun niyetine, âdet yerine gelsin diye TV’nu açmışım. Birileri eğleniyor, zıplıyorlar,…
+++Dr. Hayati BİCE: Gülsarı
Dr. Hayati BİCE: GÜLSARI (Film Eleştirisi) Cengiz Aytmatov’un “Kopar Zincirlerini Gülsarı” adı ile Türkiye Türkçesine aktarılan eserine dayanılarak çekilen film hakkında 1987 yılında yazılmış bir değerlendirmedir. “KOPAR’ DI ZİNCİRLERİNİ GÜLSARI”…
Necmeddin HACIEMİNOĞLU : Milliyetçi Gençliğin Kitaplığı
MİLLİYETÇİ GENÇLİĞİN KİTAPLIĞI Doç. Dr. NECMETTİN HACIEMİNOĞLU TÖRE Dergisi, Haziran 1972, s:13. (I) Öteden beri, Türk milliyetçileri arasında tam bir görüş ve anlayış…
YAZAR OKULU / 2020-2021
TÜRKAV ile ÜLKÜ-YAZ işbirliği ile hayata geçirilen “Asil Kalemler Yazar Okulu” 22 Şubat 2020 günü ÜLKÜ-YAZ Genel Başkanı Dr. Hayati Bice tarafından gerçekleştirilen Açılış Dersi ile çalışmalarına başladı. ***…
Fazlı KÖKSAL: Türk Romanında Kahramanlık
Bazı kelimeler vardır, sözlüklerdeki tanımlar o kavramı anlatmaya kâfi gelmez. Bu hem kelimenin derin anlamından kaynaklanabilir, hem de o kelimeye farklı anlamlar yüklenmesinden. “Kahraman” işte…
Güntülü AYYILDIZ: PARİS’TE BİR OSMANLI SEFİRİ
“PARİS’TE BİR OSMANLI SEFİRİ” ÜZERİNE İNCELEME Güntülü AYYILDIZ İnceleyerek, okudukça farklı platformlardan araştırma merakımı uyandıran Şevket Rado’nun çevirisini yaptığı ‘’Paris’te bir Osmanlı Sefiri’’ kitabı; Yirmisekiz…
Ayvaz GÖKDEMİR: “ŞEFTALİ BAHÇELERİ”
“ŞEFTALİ BAHÇELERİ” Ayvaz GÖKDEMİR TÖRE, Sayı:29-30, s.32-35 Refik Halid’in bir hikâyesinin kahramanı Agâh Bey’in ülkücülüğü, çevresinin yarattığı rahatlık ve zevk ortamında eriyip gider….
Mustafa ÖZBALCI: “1000 Temel Eser” Dizisi
Yarım Kalmış Bir Proje: “1000 Temel Eser” Dizisi Mustafa ÖZBALCI* Kitap ve Bilgi Toplumu Rahmetli Mehmet Kaplan (1915-1986), daha ziyâde ‘kitap’ hakkında kaleme aldığı…
YAZMAK, YİNE YAZMAK, YİNE YAZMAK
Yazar Okulu İskender Öksüz 26.07.2020 On yıllardır Millî Eğitim sistemimizin gündeminde, yazmak diye bir mesele yok. Kompozisyon dersini ne zaman bıraktık? Yazmak deyince, kalemle kâğıda…
Metin SAVAŞ: MİLLİYETÇİ YAZAR OLMAK – 2
MİLLİYETÇİ YAZAR OLMAK – 2 Metin SAVAŞ Milliyet asabiyeti nedeniyle milliyetçilik olgusu “dayanışma dürtüsünü” kendiliğinden içermektedir. Milliyetçilerin dayanışması hem fazlasıyla doğaldır hem…
YAZIYI YAYINLAMAK
Nasıl yayımlayabilirim? Semih GÜMÜŞ Önüne gelen dergiye saldırmadan, kendi edebiyat anlayışına en yakın dergiyi seçerek; bir anda birçok dergide birden yayımlamak yerine, seçici davranarak yazdıklarını yayımlatma çabası, ona…
Ömer SEYFEDDİN: PEMBE İNCİLİ KAFTAN
PEMBE İNCİLİ KAFTAN Ömer SEYFEDDİN Büyük kubbeli serin divan, bugün daha sakin, daha gölgeliydi. Pencerelerinden süzülen mavi, mor, sincap rengi bahar aydınlığı, çinilerinin yeşil derinliklerinde…
+++Dr. Hayati BİCE: 12 Eylül Ülkücü Edebiyatı-2 : “Elma ve Bıçak” / Ş. Adnan ŞENEL
12 Eylül Ülkücü Edebiyatı-2 : Ş. Adnan ŞENEL’in “Elma ve Bıçak” Romanı Dr. Hayati BİCE Ş. Adnan Şenel’in “Elma ve Bıçak” romanında işlenen12 Eylül öncesi son bir…
Peyami SAFA: OKUMAK
OKUMAK Peyami SAFA Peyami Safa, “Eğitim-Gençlik-Üniversite“ adlı kitabında kitap okumanın kurallarını sıralamıştır.. İlk beş maddeyi Fransız yazar André Maurois‘ten alıntıladıktan sonra on maddeyi de kendisi…
Fazlı KÖKSAL: MEYVE TADINDA ROMANLAR
MEYVE TADINDA ROMANLAR Fazlı KÖKSAL Her kitap okuyucusu, kitap üzerine düşünür mutlaka. Kitabı müzikle, resimle, doğayla, kainatla , insanla, başka varlıklarla ve eylemlerle kıyaslayanlar olmuştur….