12 KASIM: TURANCILAR BAYRAMI

ÜLKÜ-YAZ Genel Başkanı
Dr. Hayati Bice teklif etti:

 

 

12 KASIM:

TURANCILAR BAYRAMI

 

“İnsan içinde yaşadığı günlerin önemini hemen algılayamaz. Bu nedenle yaşadığımız günün anlamını yaşatacak ad koyma törenini gecikmeden yapalım: 12 Kasım Günü, bundan böyle “Turancılar Bayramı” olarak anılacaktır. Adını koyalım, yaşını Hakk Teala versin.”

ÜLKÜ-YAZ Genel Başkanı Dr. Hayati Bice teklif etti: 12 KASIM: TURANCILAR BAYRAMI

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) Devlet Başkanları 8. Zirvesi’nde yayınlanan bildiriyle Türk Konseyi’nin adı “Türk Devletleri Teşkilatı” olarak değiştirildi.

Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda gerçekleştirilen Türk Konseyi Devlet Başkanları 8. Zirvesi‘nin ardından ortak bildiri yayınlandı.

Bildiride, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyinin adının “Türk Devletleri Teşkilatı” olarak değiştirildiği belirtildi.

Kazakistan’ın Kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından başlatılan “Türk Dünyası 2040 Vizyonu”nun, Türk Devletleri’nin ortak çıkarlarının bulunduğu muhtelif alanlarda geleceğe dönük iş birliğine rehberlik edecek stratejik bir belge olarak kabul edildiği belirtilen bildiride, belgenin uygulanması için “2022-2026 Türk Devletleri Teşkilatı Stratejik Yol Haritası” hazırlanması talimatı verildiği ifade edildi.

Türkmenistan, gözlemci ülke olarak Türk Devletleri Teşkilatına katıldı

Bildiride, Türkmenistan’ın gözlemci ülke olarak Türk Devletleri Teşkilatına katıldığı, bu durumun Türk Devletleri ve halkları arasındaki dayanışma ve iş birliğini geliştirileceği vurgulandı.

Bildiride, Türk Devletleri Teşkilatı Sekretaryası’na tahsis edilen yeni tarihi bina için Türkiye takdir edildi.

Azerbaycan’ın “44 günlük Vatan Muharebesi”ndeki zaferinden ötürü tebrik edildiği bildiride, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi desteklendi.

Bildiride, Kıbrıs sorununda Ada’daki gerçekler temelinde adil, kalıcı, sürdürülebilir ve karşılıklı olarak kabul edilebilir bir çözüme varılması gerektiği vurgulanırken, temel ve eşit hakları güvence altına alma arzusunu taşıyan Kıbrıs Türk halkıyla olan dayanışma ifade edildi.

 

TURANCILAR BAYRAMI

Ülkücü Yazarlar Derneği Ülkü-Yaz Genel Başkanı Dr. Hayati Bice Turan birliği kurulması yolunda atılan bu büyük adım ilgili bir açıklama yaparak 12 Kasım’ın TURANCILAR BAYRAMI olarak kutlanması gerektiğini duygu yüklü sözlerle teklif etti:

1990 yılında Ankara’da Türk Yurtları dergisini çıkarmış olan Bice şunları söyledi:
“Adını ben koydum, kıyamete kadar bakî kalmasını Pîr-i Türkistan Hazret Sultan Yesevî himmeti ile Hakk Teala nasib kılsın.
Terminoloji kargaşasına yol açılmaması için ‘aslî mesleği’ Turancılık olan her meslekten Turancıların bu özeni göstermesi beklenir.
Kutlu olsun.
Bu vesile ile “Turancılar Bayramı”na ulaşmamıza vesile olan bütün ulu Türklerin ölenlerini -başta İsmail Bey Gaspıralı, M. Ziya Gökalp, Alparslan Türkeş olmak üzere rahmetle yâd ediyorum.
1990 yılı başında daha SSCB (USSR) dağılmamışken “Türk Yurtları” dergimizin ilk sayısını çıkarırken bu günleri görebileceğimi hayâl bile edemezdim.
Tanrı Teala’ya sonsuz hamdolsun!”

13 Kasım 2021, 12:19:44

KAYNAK: Ülkücü Kadro
https://www.ulkucukadro.com/2021/11/ulku-yaz-genel-baskani-dr-hayati-bice-teklif-etti-12-kasim-turancilar-bayrami/