YAZMA UĞRAŞI’NDAN…

Yazma Uğraşı

Eli Kalem Tutan

Herkesin Karşılaştığı

21 Soruna 210 Çözüm Önerisi

 

METROPOLİS YAYINCILIK

 

BANA yazar unvanını kazandıran şey yazma faaliyetinin ta kendisi.

Yazmak, az sayıdaki profesyonel seçkinlere has bir meziyet değil. Bu zanaatı öğrenmek, geliştirebilmek için çaba gösteren herkes yazar olarak anılmaya layıktır.

NE söylemek istediğimi ancak yazdıkça öğreneceğim.

Yazmak, kendini ifade etmenin ya da başkalarıyla iletişim kurmanın bir biçimi değildir sadece. Aynı zamanda bir keşif yöntemidir, insanın neyi bilip neyi bilmediğini öğrenmesinin bir yoludur.

YAZMAK, okul/meslek/aile/sosyal hayatımı daha derinlikli sürdürmeme katkıda bulunacak.

 

HER gün az da olsa bir şeyler yazmaya çalışacağım ve yazmadan geçirdiğim günler için de kendime karşı müşfik olacağım.

Yazmayı bir alışkanlık, bir egzersiz gibi düşünün. Faydasını hissetmek için her gün uygulamak zorunda değilsiniz, ama bu yolda ilerleyebilmek için pratik yapmanız şart.

PARMAKLARIM klavyede olmasa da aklımdan ve kalbimden yazmaya devam edebilirim.

Yazmaya dair yetilerinizi geliştirin. Ayrıntıları yakalayan bir gözünüz, havadaki hikâye kokusunu herkesten önce alan meraklı bir burnunuz, başkalarının sevinçlerini ve acılarım hissedebilen bir kalbiniz, yorulmadan yazı yazacak elleriniz, iyi bir hikâye sizi nereye sürüklüyorsa oraya gidecek ayaklarınız olsun.

 

YAZIYA gönül vermiş, yaratıcı ve iyi bir insanım.

HAYÂLİMDEKİ gibi bir yazar olabilmek için okumalıyım, yazmalıyım ve okumaya, yazmaya dair başkalarıyla konuşmalıyım.

Hemen her toplumda eli kalem tutan kişiyi şu üç davranış belli eder: Okumak, yazmak ve bu ikisi hakkında konuşmak. Bu üçünü her gün uygulayın.

 

İçinizde sözcüklerden kurulu bir dünya var. Fakat bu dünyanın da bir içi var ve sizin asıl yeriniz orası.

Kurmaca metinler, okuru da yazarı da başka bir mekâna, başka bir zamana taşıyabilme gücüne sahiptir. En çıplak, en kusurlu haliyle, tastamam bir insan olmanın ne demek olduğunu, yazacağınız hikâyelerdeki karakterlerden öğreneceksiniz.

Yazarların zamanla üçüncü bir göz edindikleri söylenir: Dünyayı bir hikâye deposu olarak görmeye başladığınızda, hayatınıza dâhil olan insanlarla kurduğunuz ilişkiler derinleşecektir.

 

BAŞKALARINDAN beklediğim saygıyı ben de başkalarının yazarlığına göstermeliyim.

Her iyi yazar yüce gönüllü olmuyor. Yazar camiasında sevilip sayılanlarsa yüce gönüllü yazarlar arasından çıkıyor. Diğer yazarlarla dayanışma içinde olmaya özen göstermelisiniz.

Yazmak daima sosyal bir faaliyettir ve başkalarıyla işbirliği içinde yazmaktan daha iyisi de yoktur. Ustalaşmak istiyorsanız eğer, diğer yazarlarla birlikte çalışmalısınız.

BAŞKALARININ yardımına ihtiyaç duyduğum, başvurduğum gibi ben de icabında diğer yazarların yardımına koşmalıyım.

YAZDIKÇA daha aktif bir yurttaş, daha duyarlı ve başkalarına karşı daha anlayışlı biri oluyorum.

https://www.kitapyurdu.com/kitap/yazma-ugrasi-amp-eli-kalem-tutan-herkesin-karsilastigi–21-soruna-210-cozum-onerisi/447732.html